Blog

Wat basis(v)aardigheden

Van Velzen Laswerk – wat basis (v)aardigheden

Om een kleine indruk te geven van (een paar van) mijn werkzaamheden heb ik dit filmpje gemaakt. Eerst heb ik wat kokers op maat gezaagd. Met 'hechten' wordt een eerste kleine verbinding gemaakt. Met het aflassen leg je een langere las om het materiaal aan elkaar te smelten. Deze las ligt bol op het materiaal, dus deze slijp je naderhand weer glad af. Omdat je met lassen veel warmte in het materiaal brengt, is het belangrijk de haaksheid in de gaten te houden. Door warmte kan materiaal krom trekken namelijk. En zo maak je in 1 minuut en 40 seconden een tafeltje 😉

Geplaatst door Van Velzen Laswerk op Donderdag 14 november 2019

Om een kleine indruk te geven van (een paar van) mijn werkzaamheden heb ik dit filmpje gemaakt.

Eerst heb ik wat kokers op maat gezaagd. Met ‘hechten’ wordt een eerste kleine verbinding gemaakt. Met het aflassen leg je een langere las om het materiaal aan elkaar te smelten.
Deze las ligt bol op het materiaal, dus deze slijp je naderhand weer glad af. Omdat je met lassen veel warmte in het materiaal brengt, is het belangrijk de haaksheid in de gaten te houden. Door warmte kan materiaal krom trekken namelijk.

En zo maak je in 1 minuut en 40 seconden een tafeltje 

Van Velzen Laswerk verhuisd!

Een nieuwe stap, een eigen pand! Op 15 juni kreeg ik de sleutels van Hoefsmid 1, een mooi pand op het bedrijvenpark Leidsche Vaart in Ter Aar.

Zo nieuw nog, dat zelfs Google Maps het niet kent.

Met een bedrijfsvloer van 61m2 en een verdiepingsvloer van 57m2 ben ik klaar voor de volgende stap; eigen productie.

Tafels, kasten, kachels, maar ook onderdelen voor het bedrijfsleven.

Er is nu werkruimte, opslagruimte en genoeg ideeën om ze binnen no time te vullen.
Natuurlijk blijf ik ook in te huren als ZZP-er.